Dubbelglas

Dubbelglas is het meest gebruikte type glas in huizen en bedrijfspanden. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een smalle tussenruimte gevuld met droge lucht of een inert type gas. Dit ontwerp geeft het dubbelglas een sterk isolerende werking. Om deze reden wordt dubbelglas in veel gevallen ook wel isolatieglas genoemd. Bij Glasguru.nl koopt u dubbelglas/isolatieglas tegen aantrekkelijke tarieven. Voor optimale isolatie raden wij u aan te kijken naar HR++ isolatieglas. In HR++ glas is een extra metaallaagje (coating) aangebracht dat de isolatiewaarde van het glas nog verder verhoogt, bovendien zit er bij HR++ glas standaard edelgas in plaats van lucht in de spouw. Voor een kleine meerprijs kunt u al HR++ glas kopen, een investering die zich snel terugbetaalt.

Isolatieglas HR++

Vanaf:
€ 43,64
m2

Isolatieglas

Vanaf:
€ 41,14
m2

Isolatieglas zonwerend - N

Vanaf:
€ 79,45
m2

Hoe kiest u het juiste type dubbelglas?

Glaszetters en doe-het-zelvers zijn bij Glasguru.nl aan het juiste adres voor een compleet assortiment aan dubbelglas en hoogrendements-isolatieglas. Kiest u voor dubbelglas, dan kiest u voor een lagere energierekening en hoger comfort. Het verschil is het grootst tussen enkelglas en dubbelglas. Dubbelglas isoleert zoveel beter dan enkelglas dat huizen nooit meer met enkelglas uitgerust worden. Enkelglas houdt de wind buiten en biedt enige bescherming tegen kou van buiten en warmteverlies van binnen, maar dit effect is helaas minimaal. Een bijkomend nadeel is condensvorming aan de binnenzijde van het raam met schimmelvorming tot gevolg.

Dubbelglas is dus een vanzelfsprekende keus is wanneer u de ramen van uw huis vervangt of ramen plaatst in een nieuwgebouwd huis. Zoals u kunt zien bestaan er verschillende soorten dubbelglas. Hoe maakt u dan de juiste afweging? Wij raden onze klanten aan om altijd voor een vorm van HR++ glas te gaan. De voordelen van dit innovatieve glas (veel betere isolatie, lagere energierekening) wegen al snel op tegen het enige nadeel: de iets hogere prijs. Als u nu iets meer investeert, dan zult u elk jaar besparen op uw energierekening. Op de langere termijn zullen de huishoudens bovendien losgekoppeld worden van het gasnet en verwarmd worden door warmtepompen. Bij het gebruik van een warmtepomp is het een vereiste dat het huis goed geïsoleerd is. U kunt hierop alvast een voorschot nemen door voor een sterk isolerend type glas te kiezen.

Een specifiek type HR++ glas is zonwerend isolatieglas, ook wel ZHR++ glas genoemd. Dit glas is zeer goed in staat om zonnestralen te weerkaatsen. ZHR++ glas wordt veel gebruikt voor zolder- en dakramen en slaapkamers op zolder. Elke ruimte die veel blootgesteld wordt aan volle zon heeft in de zomer al snel baat bij zonwerend glas.

Snel en betrouwbaar isolatieglas kopen bij Glasguru.nl

Koopt u uw dubbelglas en isolatieglas ook bij Glasguru.nl? Dan profiteert u net als alle klanten die u voorgingen van snelle levering, professionele service en lage prijzen. Glasplaten op maat van een hoogwaardige leverancier direct aan huis geleverd, bij Glasguru.nl is het mogelijk! Bij ons bestelt u glas zonder tussenpersoon: wij staan persoonlijk garant voor de kwaliteit van ons glas. Wij horen graag van u als u iets te vragen hebt!