Enkelglas

Enkelglas

Voor alle soorten en maten enkelglas zit u goed bij Glasguru.nl, de online specialist op het gebied van glas en glasplaten. Enkelglas, ook wel vlakglas of floatglas genoemd, wordt met name gebruikt op plaatsen waar warmteisolatie niet nodig is, bijvoorbeeld bij tuinhuisjes, maar ook bijvoorbeeld in tussendeuren binnenshuis, als scheidingswand of als tafelblad. Enkelglas bestaat uit één glaslaag. Bij Glasguru.nl vindt u praktische soorten enkelglas zoals gelaagd glas, geluidswerend glas en gehard glas, maar ook glas met een extra sierwaarde, zoals gekleurd glas en figuurglas. Als u enkelglas koopt bij Glasguru.nl krijgt u een perfect op maat gesneden glasplaat voor de laagst mogelijke prijs.

Enkelglas

Vanaf:
€ 22,08
m2

Enkelglas extra helder

Vanaf:
€ 37,97
m2

Gelaagd Glas

Vanaf:
€ 41,22
m2

Gelaagd Glas - Matte folie

Vanaf:
€ 66,04
m2

Gelaagd Glas - Geluidswerend

Vanaf:
€ 92,24
m2

Gekleurd Glas - Brons

Vanaf:
€ 33,53
m2

Gekleurd Glas - Groen

Vanaf:
€ 33,53
m2

Figuurglas Brute blank - 5mm

Vanaf:
€ 57,61
m2

Figuurglas Crepi blank - 4mm

Vanaf:
€ 24,54
m2

Figuurglas Gothic blank - 4mm

Vanaf:
€ 43,67
m2

Figuurglas Silvit blank - 4mm

Vanaf:
€ 47,21
m2

Welke soorten enkelglas zijn er?

Glasguru.nl heeft alle gangbare soorten enkelglas standaard in het assortiment opgenomen. Normaal enkelglas heeft een breed scala aan toepassingen, variërend van ruitjes in kamerdeuren, schuifdeuren en kastdeuren tot glazen scheidingswanden en bovenlichten van deuren. Enkelglas is een makkelijk bewerkbaar product en kan gestraald, gekleurd en op een aantal andere manieren bewerkt worden. Een bijkomend voordeel is dat enkelglas weinig gewicht heeft. Omdat enkelglas zich zo goed laat bewerken zijn er veel verschillende soorten bewerkt enkelglas verkrijgbaar.

Enkelglas kan tijdens de productie ‘in de massa’, dat wil zeggen in het glas zelf, gekleurd worden. Gekleurd glas vormt een uitstekende decoratie en wordt veelvuldig gebruikt voor glas-in-lood en als raampje in deuren. U kunt bij ons kiezen tussen bronskleurig, grijs en groen floatglas in verschillende glasdiktes. Een ander type sierglas is figuurglas. Bij figuurglas wordt in het enkelglas reliëf aangebracht. Hierbij kunt u kiezen uit allerlei mooie patronen, bijvoorbeeld verticale strepen of een golfpatroon, waardoor het lijkt alsof u door golvend water kijkt. Het is soms mogelijk om een kleur te kiezen, bijvoorbeeld geel.

Op de werkvloer, maar ook wel binnenshuis, is gelaagd enkelglas een voor de hand liggende keus. Om te voorkomen dat mensen gewond raken als ze tegen het glas aan vallen zit er een laag folie verwerkt in de glasplaat. Als de plaat breekt blijven de scherven kleven aan de folie, waardoor er geen gevaarlijke scherven loskomen. Gelaagd glas is dus een type veiligheidsglas. Gelaagd glas is ook beschikbaar met matte folie – handig in bijvoorbeeld een kantooromgeving. Tot slot hebben wij nog gehard glas in ons brede assortiment. Gehard glas is een stevige soort enkelglas. Gehard glas is belastbaar en stootvast en leent zich goed als tafelblad of balkonafscheiding.

Goedkoop enkelglas kopen bij Glasguru.nl

Één van de grote voordelen van enkelglas kopen bij Glasguru.nl is dat wij direct inkopen bij de fabriek, zonder tussenpersoon. Zowel particulieren als professionals kunnen bij ons enkelglas kopen voor groothandelsprijzen. Wij leveren glas altijd pasklaar af, ook bij afwijkende vormen snijden wij probleemloos uw glasplaat op maat. Een glasplaat van Glasguru.nl pas daarom precies in de sponning – het enige wat u nog hoeft te doen is de juiste maten doorgeven. Twijfelt u over het inmeten? Bel onze glasexpert of stuur even een berichtje, dan bent u altijd zeker van uw zaak.