Gelaagd glas

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee glaspanelen die aan elkaar bevestigd zitten middels een speciale folielaag, polyvinylbutyral genaamd (kortweg PVB-folie). Het glas zit stevig vast aan de folie. Bij breuk zullen de glasscherven daarom vast blijven kleven aan de folie. Dit verkleint de kans op persoonlijk letsel als gevolg van glasscherven. Gelaagd glas is een vorm van veiligheidsglas en wordt veel gebruikt op de werkvloer.

Gelaagd Glas

Vanaf:
€ 41,22
m2

Gelaagd Glas - Matte folie

Vanaf:
€ 66,04
m2

Gelaagd Glas - Geluidswerend

Vanaf:
€ 92,24
m2

Gelaagd glas – het klassieke veiligheidsglas

Op het gebied van veiligheidsglas is gelaagd glas één van de populairste keuzes. Deze populariteit komt deels voort uit regelgeving. De wet stelt dat werknemers op de werkvloer beschermd moeten worden tegen brekende glasplaten. Met name in kantooromgevingen wordt er tegenwoordig veel gebruikt gemaakt van glasafscheidingen in plaats van binnenmuren of scheidingswanden van hout of gips. Dat begrijpen wij natuurlijk goed, want door het gebruik van glazen afscheidingen ontstaat er een prettige, open werkomgeving. Dat verhoogt de productiviteit en, niet te vergeten, het werkplezier.

Door zoveel glas te gebruiken ontstaat er een zeker risico op letsel. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus als er onverhoopt iemand valt is de kans best groot dat hij of zij tegen een van de glasplaten terechtkomt. Gelaagd glas is hier de oplossing. Met speciale transparante folie (PVB-folie) wordt van normaal enkelglas veiligheidsglas gemaakt. Het glas kleeft aan de folie, dus bij breuk blijven de scherven keurig op hun plaats. Ook wordt de kracht van de val over een groter oppervlak verdeeld, zodat het bijna onmogelijk is door veiligheidsglas heen te vallen. Deze vorm van beveiliging wordt ‘doorvalbeveiliging’ genoemd. Afhankelijk van de situatie en regelgeving moet er gekozen worden tussen verschillende glasdiktes. Wij raden u aan dit goed uit te zoeken voordat u bij Glasguru gelaagd glas koopt. Wij hebben, naast gewoon gelaagd glas in verschillende diktes, tevens glas met matte folie voor situaties waarin privacy gewenst is. Ook geluidwerend veiligheidsglas behoort tot de mogelijkheden!

Gelaagd glas in de thuisomgeving

Hoewel gelaagd glas als ideaal veiligheidsglas met name gebruikt wordt in werkomgevingen zijn er ook andere situaties denkbaar waarin gelaagd glas de beste keus is. In huis hoort een glazen afscheiding bijvoorbeeld ook van gelaagd glas te zijn. Denk bijvoorbeeld aan spelende kinderen, de hond of uzelf als u een misstap maakt. Achteraf zult u er geen spijt van hebben dat u voor gelaagd glas gekozen hebt! Gelaagd glas kan overigens ook worden gebruikt voor moderne glazen tafels of andere toepassingen waarin de glasplaat horizontaal ligt. Het risico op breuk is dan immers nog groter.

Bij Glasguru.nl kunnen zowel zakelijke klanten als consumenten terecht voor alle soorten enkelglas of dubbelglas. Gelaagd glas behoort tot ons standaardassortiment. Wij snijden de gewenste glasplaat precies voor u op maat. Als er speciale vormen in het glas aangebracht moeten worden kunt u dit aangeven in de configurator. Bij Glasguru.nl koopt u goedkoop en snel het beste kwaliteit glas!