Draadglas

Draadglas is een type veiligheidsglas. In draadglas zitten metalen draden verwerkt in een rasterpatroon. Deze metalen draden versterken het glas en voorkomen dat het in stukken uiteenvalt wanneer het barst. Bovendien is draadglas moeilijker kapot te krijgen dan andere soorten glas. Draadglas is daarom een zeer veilig type glas. Draadglas wordt onder andere gebruikt voor inbraakbescherming, beperking van de doorkijk en decoratie.

Wat is draadglas en waarom draadglas kopen?

Draadglas onderscheidt zich van andere glassoorten door de metalen draden die in het glas verwerkt zitten. Deze draden houden het glas als het ware bij elkaar, waardoor het niet mogelijk is om in één klap de hele plaat kapot te maken. Als er iemand tegen de ruit aan valt is de kans op snijwonden zeer klein. Ook als iemand moedwillig de ruit kapot probeert te maken zal dat zeer moeilijk gaan. Draadglas kan dus om twee redenen een veiligheidsglas worden genoemd: niet alleen vanwege de bescherming tegen verwondingen, maar ook omdat inbrekers veel moeite hebben door draadglas heen te komen.

Draadglas kan worden gebruikt als afscheiding binnenshuis, maar ook als afscheiding tussen binnenruimte en buitenlucht. Draadglas is namelijk ook beschikbaar als modern HR++ isolatieglas, zodat u zonder isolatieverlies kunt kiezen voor draadglas. Normaal draadglas (ook wel Engels draadglas genoemd) is erg ondoorzichtig en vormt daarom een ideale keuze in situaties waar een beperkte doorkijk gewenst is. Hebt u liever een doorzichtige ruit? Dat kan! Speciaal voor u hebben wij spiegeldraadglas in het assortiment opgenomen: alle voordelen van draadglas, maar dan mét doorkijk.

Draadglas voor de beste prijs bij Glasguru.nl

Glasguru.nl onderscheidt zich van andere leveranciers met een hoogwaardige service, een zeer uitgebreid assortiment en concurrerende prijzen. Bij Glasguru.nl kunt u met behulp van onze handige module precies bepalen welke maat glasplaat uw wilt bestellen. Wij snijden de glasplaat precies voor u op maat en leveren uw bestelling zo snel mogelijk bij u thuis. Voor deskundig advies neemt u even contact op met ons klantenserviceteam. Wij zijn bereikbaar per telefoon, maar een e-mailtje sturen mag natuurlijk ook! Wij hebben al vele klanten geholpen en staan u graag te woord.