Tripleglas

Tripleglas, ook wel isolatieglas HR+++ genoemd, is een zeer modern type isolatieglas. Driedubbelglas biedt een optimale bescherming tegen warmteverlies. Tripleglas is een investering die zich binnen enkele jaren terugbetaalt. Ook is het comfort een goed argument om voor driedubbel isolatieglas te gaan: koudeval langs de ramen is zo goed als verleden tijd. Tripleglas is het meest geschikt voor huizen die ook verder goed geïsoleerd zijn.

Tripleglas: de nieuwste generatie isolatieglas

Tripleglas of HR+++ glas onderscheidt zich met zijn drie glasplaten van alle andere soorten isolatieglas. De gangbare soorten isolatieglas zijn namelijk altijd dubbelglas. Dit dubbelglas bestaat uit twee lagen glas met daartussen een laag lucht (of gas). Deze constructie zorgt voor een optimale isolatie. Bij HR++ dubbelglas wordt er een extra metaallaagje op de binnenste glasplaat aangebracht om het isolerende effect nog verder te versterken. Bij het ontwikkelen van nieuwe soorten dubbelglas is men erachter gekomen dat er een grens zit aan de isolerende werking van ruiten die uit twee glasplaten bestaan. Om ramen te ontwikkelen die nóg beter isoleerden dan de nieuwste generatie dubbelglas moest er een grotere stap gezet worden. De oplossing: ramen die uit drie glasplaten bestaan, oftewel tripleglas!

Kies ik voor tripleglas of HR++ glas?

Bij huizen die verder goed geïsoleerd zijn blijven de ramen altijd een bron van warmteverlies. Het is daarom heel belangrijk de juiste ramen te kiezen. De isolatiewaarde van glas wordt gemeten met de waarde Ug. De Ug van dubbelglas is 2,9 – twee keer zo hoog als enkelglas (5,8). HR-glas (HR++ dubbelgas) heeft een isolatiewaarde van 1,1, wat op zijn beurt dus flink hoger is dan normaal dubbelglas. Dit toont direct aan waarom wij klanten altijd adviseren zo snel mogelijk over te stappen op een beter isolerende glassoort. De stap van enkelglas naar dubbelglas is bijna vanzelfsprekend, maar ook de overstap van normaal dubbelglas naar HR++ glas is wat ons betreft een uitgemaakte zaak. De isolatiewaarde van HR++ glas is immers drie keer zo hoog als normaal dubbelglas.

Tripleglas heeft een isolatiewaarde van 0,6. Het verschil met HR++ glas (1,1) lijkt weliswaar klein, maar is zeker niet verwaarloosbaar. Tripleglas laat bijna geen warmte los, heeft vrijwel geen last van koudeval en is een perfecte keus voor huizen met alleen vloerverwarming. Toekomstbestendige huizen die met warmtepompen verwarmd (zullen) worden hebben zeer veel baat bij tripleglas. Maar ook nu hoogrendements-cv-ketels nog de norm zijn kan er al veel bespaard worden met tripleglas. De hogere prijs van tripleglas zorgt ervoor dat het wat langer duurt voordat u uw investering terugverdiend hebt, maar toch zal dit binnen enkele jaren al het geval zijn. Ons advies: is uw huis goed geïsoleerd en geschikt voor tripleglas? Kies dan voor tripleglas in plaats van HR++ glas!

Een nadeel dat vaker genoemd wordt is de dikte en het gewicht van tripleglas. Tripleglas is relatief dik en zwaar in vergelijking met dubbelglas. U zult mogelijk bredere kozijnen nodig hebben om een raam van tripleglas te kunnen plaatsen. Controleer ook of het huidige hang- en sluitwerk berekend is op het dragen van meer gewicht. Al het hang- en sluitwerk is tegenwoordig wel berekend op dubbelglas, maar voor tripleglas is dit niet altijd het geval. Als u tripleglas wilt kopen raden wij u daarom aan goed na te gaan of alles geschikt is voor de installatie van het glas.

Hulp nodig bij het kiezen van tripleglas?

Bij Glasguru.nl kunnen we het ons zomaar voorstellen dat u twijfels heeft over de overstap naar tripleglas. Bij het brede publiek is deze baanbrekende uitvinding nog niet zo bekend. HR++ glas heeft inmiddels al een mooie reputatie opgebouwd, maar HR+++ glas komt eigenlijk net om de hoek kijken. Desondanks zien we bij Glasguru.nl steeds meer klanten kiezen voor tripleglas. Wij leggen u graag uit waarom: neem gerust contact met ons op als u advies op maat wilt hebben! Het ene huis is immers het andere niet.